Schrijf je in voor de nieuwsbrief

View our privacy policy and termen

Vragen? Check het spraakballonetje hieronder voor onze klantenservice en FAQ
Het gezicht achter Tenue Préférée

Het gezicht achter Tenue Préférée

Het gezicht achter Tenue Préférée

 

Achter iedere zaak schuilt een gezicht met een verhaal. Mensen kopen bij mensen, en ik vind het zelf ook belangrijk om te weten bij wie ik koop (onder het motto van #ikkooplokaal) . Daarom stel ik mezelf graag voor, aan iedereen die mij nog niet kent. Heb je even de tijd? Want voor mijn verhaal moeten we terug naar mijn jeugd. :-)

 

Ready? Here we go! 


(Schoolfeest 1984, 1e leerjaar, helemaal wit...zou er iemand dat vandaag nog doen?)

Van kinds af aan een idealist 

 

Dit ben ik, Sandra. Al van kleins af aan ben ik gefascineerd door natuur en ecologie, maar ook door dierenwelzijn. Dat uitte zich in verschillende zaken: zo heb ik als kind heel wat clubjes opgericht om dieren te beschermen en hing ik overal borden op met de boodschap om niet te jagen in de buurt. Op een leeftijd van 13 à 14 jaar werd ik vegetariër. Idealisme vond ik als kind dus al belangrijk! 

Een liefde voor schoonheid en elegantie 

Naast idealisme heb ik altijd een liefde gehad voor schoonheid. Je kan dat best breed bekijken: combinaties maken met kledij, kamers herinrichten, ons huis aankleden, de tafel dekken,... Die passie voor mode en elegantie is er steeds geweest. Het was toen al duidelijk: ik moest en zou idealisme en schoonheid combineren.

(een passie voor verkleden is er ook ;-) Hier zie je met mijn jeugdvriendin in een winkeltje in India staan. Ik kan me niet meer goed herinneren waarom we nu sari's droegen daar maar ik vond dat wel heel fijn. Hoe dan ook ligt mijn uitwisselingsjaar in India zeker aan de basis van mijn geloof voor de noodzaak van veilig en eerlijkbetaald werk voor ieder)

Het idee van Tenue Préférée ontstond in 2015-2016, toen ik nog voor een kledingketen werkte. Ik kon me nog moeilijk vinden in mijn toenmalige rol als winkelmanager, zeker wat de nieuwe kijk van het management betrof. Na vele jaren ervaring in de retailsector, werd het al snel duidelijk dat het ik anders wou aanpakken. Ik moest en zou op een positieve manier ingaan tegen fast fashion. Ik zei mijn job op, zonder enig duidelijk plan. 

 

Het was mijn man die mij uiteindelijk pushte om een eigen zaak te starten. In 2017 ging ik volledig mijn droom achterna en hieruit is Tenue Préférée voortgekomen. Een fair fashion boetiek waar authenticiteit, eerlijk mooi en gezelligheid centraal staan. 


 

Tenue Préférée: De naam zegt het allemaal

Tenue Préférée, dat is een outfit die voor de volle 100% op jouw lijf geschreven is. 

Een outfit die niet alleen duurzaam is en jouw natuurlijke schoonheid in de kijker zet, maar die ook eerlijk gemaakt werd. Eerlijk mooi is dan ook onze leuze. Authenticiteit vind ik belangrijk in alles wat wij hier doen. 

Hier kan je in alle gezelligheid en op je gemak passen en helpen we jou graag verder met advies op maat. Want Tenue Préférée is meer dan duurzame mode, het is ook een manier van omgaan met elkaar. We zijn er voor alle vrouwen die even geïnteresseerd zijn als mezelf om een steentje bij te dragen aan een betere wereld: meer vriendelijkheid, zachtheid, eerlijkheid naar de makers, de planeet en naar zichzelf.


Kom je graag eens langs? Altijd welkom! We ontvangen je hier met een glimlach, veel liefde en warmte. 

 

 

Groetjes,

Sandra Sandra Nys - 23 Jun 2022 @ 02:25
Dankjewel Susanne, het doet me zo veel plezier om dit te lezen. Het was ook heel leuk om jou te mogen helpen. Ik zie je graag een volgende keer terug!
Susanne - 23 Jun 2022 @ 10:45
Per toeval ontdekte ik jouw winkel en eigenlijk maakte dat mijn dag helemaal goed! Kort samengevat kan ik het omschrijven als een zalig winkeltje, gezelligheid en sfeer troef, hele leuke kleren en met een heerlijke verkoopster. De liefde voor schoonheid was te voelen en het enthousiasme aanstekelijk. Dat gecombineerd met aandacht voor duurzaamheid en hoe in het leven staan dat je hierboven beschrijft, is voor mij de perfecte match. Ik kan een bezoekje zeer warm aanbevelen!

Laat een reactie achter


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »